#gadget {float:left;width:900px;height:200px;background: #fff;}

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Yiyip yiyip kilo verelim.. Part 1

Biz Türkler özellikle dünyadaki bir çok ülkeye göre yeme içme kültürü bakımından daha ilerdeyiz.Boğazına düşkün bir millet olunca da;kadını,kızı,erkeği bir çoğumuzda da kilo problemi yaşanmaya başlıyor.Bu konuda da bir çok insan çaba gösteriyor ama pazartesi başlayıp salı biten diyetler daha da kilo almaya sebep oluyor.Bende bu yazımda sizler için internette epey araştırma yaptım ve Yiyip yiyip kilo verelim sloganı ile bundan sonra sizler için güzel bulduğum çok sağlık çok lezzetli ama bunun yanında  az kalorili tatlıları yemekleri paylaşıp menüler oluşturmaya karar verdim.Evet belki bu blogda asla bol  tereyağlı iskender tarifi yayınlayamayız ama neden iskendere çok benzer tarifler yapmayalım? O zaman bugün ki ilk menümüzle başlayalım. (Bazı tarifleri yabancı sitelerden bulacağım için evimizdeki malzemelerle yapabileceğimiz şekile getirebilirim.) Şimdiden hepinize bol sağlıklı bol lezzetli günler.

Bugün ki menümüz :
Fırında Deniz Levreği
ve yanında doyurucu bir Buğday Salatası

İlk tarifimizle başlayalım.







 FIRINDA DENİZ LEVREĞİ



6 tane fileto haline getirilmiş deniz levreği 

3 adet dilimlenmiş domates 
1 adet dilimlenmiş soğan
10 dal ince kıyılmış(opsiyoneldir) maydanoz 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
Tuz,karabiber(zevkinize göre miktarı biber için arttırabilirsiniz tuz tabi ki yok:)) 
Hazırlanışı :
Levrekleri fırın tepsisine dizin. Üzerine dilimlenmiş soğan ile dilimlenmiş domatesleri yerleştirin. Tuzunu,karabiberi serpin. Kıyılmış maydanozunuzu ekleyin. Zeytinyağını da ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Pişirirken üzerine azıcık da limon sıkabilirsiniz hafif bir ekşilik olur 
güzel de olur.


2.Tarifimiz 

BUĞDAY SALATASI


1 su bardağı buğday
1 adet limon 
1 adet domates
 ½ demet yeşil soğan 
1 adet kırmızıbiber 
½ demet maydanoz 
½ demek dereotu  
1 yemek kaşığı zeytinyağı Sumak Tuz -(İçindeki kalorili yiyecekleri çıkarttım mısır,sos vs vardı gerek yok bunlarla da lezzetli oluyor.)
Hazırlanışı :

Buğdayları ayıklayıp yıkayın. Limonlu ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Taze soğan ve kırmızıbiberleri küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Hazırlanmış olan malzemeleri, tuzu (tuz koymasanızda olur ) ve sumağı(abartmadan) karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın. Ayrıca içerisindeki kalori bombalarını çıkarttığımız için içine bir kaç küçük parça beyaz peynir ekleyebilirsiniz. 

Böylesine dolu bir menüyü akşam değil öğlen yersek daha kazançlı olabiliriz.Şimdide sizler için güzel bir tatlı tarifi vericem tabi ki de diyet ve tabi ki de çoook lezzetli.


Ve tatlımızzzzz :)


DİYET ETİMEK TATLISI


1 litre light süt
2 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tam buğday unu 
1 paket tuzsuz etimek 
2 bardak su 
Birkaç damla limon suyu 
Hazırlanışı :
Derince bir tencerede süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve 1 su bardağı esmer şekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı suyu tenceye alın. Şekerli karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Etimekleri servis kabına yerleştirip, üzerine şerbeti dökün. Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığınız muhallebiyi ekleyin.Oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz. 
(Küçük bir parça yiyin hepsini değil :D)
AFİYET OLSUN.

(Resimler ve tarifler elele.com'dan alıntıdır.Tarifler üzerinde kendim tarafından bazı oynamalar yapılmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder